Styrking av kjernemuskelatur kan forhindre kroppen din i å havne i potensielt skadelige posisjoner.

Styrking og kontroll av kjernemuskelatur kan foregå på mange nivåer – i starten kan det være greit å fokusere på statiske øvelser. Disse øvelsene har i hovedsak den hensikt å motvirke bevegelser – holde imot krefter fra utsiden. Statiske øvelser er ofte enkle teknisk og kan gi deg den kroppskontrollen du behøver til å kunne slå deler av kjernemuskelaturen AV eller PÅ i situasjoner du har behov for det. (Planken er et eksempel på en slik øvelse)

En ryggskade dukker ofte opp i uventede situasjoner – enkle handliger eller bevegelser, som når du skal løfte opp en handlepose fra gulvet – ikke nødvendigvis når du skal utføre et maksløft i markløft. Dette skyldes i mange tilfeller at man er mentalt og fysisk AVSLÅTT på butikken, og PÅSLÅTT når man skal utføre de tunge løftene på trening.


Enarms statisk markløft kan blir en ny og morsom øvelse i samlingen din 🙂

Her styrker du i hovedsak de sideliggende magemusklene dine – transversus abdominis. Internal og external oblique vil også være med: (se figur)

Løft stangen rett opp – hold stangen i 15 sekunder med fullt fokus på stramming av hele kjernemuskelaturen. Skulle du misse litt på vektens tyngdepunkt, slik jeg ofte gjør, vil den automatisk helle litt frem- eller bakover – dette gjør ikke noe, snarere tvert imot(!). Her må du hele tiden balansere mellom bruken av de forskjellige bestanddelene i kjernemuskaturen slik at den «rette kroppsholdningen» holdes inntakt.

***BONUS! En genial øvelse for grepsstyrke!


Har du husket å besøke nettbutikken min?

Jeg er BILLIGST I NORGE på treningsstrikker og bootybuildere!

***NYTT i nettbutikken: Slynger i topp kvalitet!


For alle henvendelser – vennligst benytt kontaktsiden.